19 دی 1394 - 15:26 شناسه خبر: 3750 نسخه چاپی

پایداری خنده پسته ایران با وجود قهر دیپلماتیک عربستان

پایداری خنده پسته ایران با وجود قهر دیپلماتیک عربستان
هرچند صادرات پسته در آستانه کریسمس به‌علت افت ارزش یوان چین و دلار آمریکا کاهش یافت، اما قهر و موضع‌گیری‌های سیاسی خصمانه عربستان علیه ...

هرچند صادرات پسته در آستانه کریسمس به‌علت افت ارزش یوان چین و دلار آمریکا کاهش یافت، اما قهر و موضع‌گیری‌های سیاسی خصمانه عربستان علیه ایران، تأثیری در بازار پسته کشور ندارد.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایانا ، صادرکننده و عضو انجمن پسته کشور با اعلام این خبر گفت: در حالی که هرساله پیش از کریسمس، صادرات پسته در بازارهای بین‌المللی افزایش پیدا می‌کرد، اما امسال به‌علت کاهش ارزش یوان چین و دلار آمریکا، حجم صادرات به یک‌سوم سال پیش از آن کاهش یافت.

رضا نظری افزود: صادرات پسته در هفته گذشته به‌علت تعطیلی بازارهای اروپایی تقریباً متوقف بود و از صبح امروز قیمت بازار احیا شده است.

وی خاطرنشان کرد: چین به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران در حوزه پسته به‌شمار می‌رود که بیشترین حجم خرید پسته را از ایران دارد و به‌علت آنکه سال گذشته حجم بالای خریدی از ایران داشته است، در ابتدای فصل جدید، از خرید پسته خودداری کرد و با کاهش ارزش یوان، هزینه‌های تمام‌شده صادرات پسته به این کشور افزایش یافت و صدور تنقلات به این کشور محدود شد.

 

صادرات پسته به روسیه، به 10 هزار تن رسید

صادرکننده و عضو انجمن پسته کشور ادامه داد: صادرات پسته به کشور روسیه از گذشته‌های دور در سبد صادراتی این کشور وجود داشته و همواره از مهم‌ترین اقلام خشکبار بوده است.

نظری تصریح کرد: پسته صادرشده به کشور روسیه به‌علت کاهش ارزش روبل و تحریم بانک‌های روسیه با دشواری‌هایی روبه‌رو است و حجم صادراتی پسته را تنزل داده است، به‌طوری که از 40 هزار تن در سال‌های گذشته، به 10 هزار تن تقلیل یافته است.

 

عربستان، مشتری پسته ایران نیست

وی با اشاره به مشکلات پیش‌آمده در حوزه دیپلماسی با کشور عربستان یادآور شد: بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران در بازارهای صادراتی، کشورهای آسیای شرقی و اروپایی هستند و عربستان و کشورهای عربی، کمتر توان خرید پسته ایران را دارند.

نظری تأکید کرد: پارت‌های حجیم پسته به کشور چین بارگیری می‌شود و عربستان هیچ‌گاه به‌عنوان مشتری اصلی پسته ایران نبوده است.

 

کله‌قوچی در بازارهای بین‌المللی به 33 هزار تومان رسید

صادرکننده پسته کشور با اشاره به قیمت این محصول در بازارهای صادراتی اظهار داشت: در حال حاضر قیمت پسته فندقی 3032، 29 هزار تومان و 283030، 30 هزار تومان به فروش می‌رسد.

وی همچنین گفت: پسته کله‌قوچی 2022، 31 هزار تومان و 2224، 33 هزار توما در بازارهای صادراتی به فروش می‌رسد.

نظری در پاسخ به این پرسش که چرا قیمت پسته در بازارهای داخلی تا 60 هزار تومان نیز می‌رسد، افزود: فروش پسته در بازارهای داخلی به‌صورت خرده‌فروشی و جزئی است، در حالی که در بازارهای صادراتی با توناژ بالا، تجارت صورت می‌گیرد.

 

صنایع داخلی سهم ناچیزی در جذب پسته دارند

وی با اشاره به میزان مصرف پسته در بازارهای داخلی خاطرنشان کرد: هرچند پسته به‌صورت خام و تنقلات در سبد غذایی مردم ایران قرار دارد، اما صنایع تبدیلی سهم قابل توجهی در جذب پسته ایران ندارند.

نظری تصریح کرد: بخش کوچکی از پسته کشور در صنایع شیرینی، شکلات و بستنی جذب و استفاده می‌شود.